Oude fiets inruilen tegen nieuwe fiets

Oude fiets inruilen tegen een nieuwe fiets

Als je een nieuwe fiets gaat kopen heb je thuis meestal nog een oude fiets staan. Dit komt goed uit, want bij de meeste fietsenwinkels kun je tegenwoordig je oude fiets inruilen tegen een nieuwe fiets. Dit betekent dat je dan korting krijgt op je nieuwe aanschaf. Mooi meegenomen dus.

Naast dat je je oude fiets kan inruilen tegen een nieuwe fiets kun je er ook voor kiezen om zelf je oude fiets te verkopen. Dit is ook een manier waarop je aan je oude fiets geld kunt verdienen.

Het ligt natuurlijk aan de kwaliteit van je oude fiets om te bepalen hoeveel geld je kunt ontvangen voor deze fiets. Kijk hier dus goed naar voordat je je oude fiets inruilt voor een nieuwe fiets.

De fietsenwinkel

Bij bijna elke fietsenwinkel kun je tegenwoordig je oude fiets inruilen als je een nieuwe fiets gaat kopen. Aan de hand van de kwaliteit van je oude fiets wordt berekend hoeveel korting je kunt krijgen op je nieuwe fiets. Er wordt dus gekeken naar hoe oud je fiets is, of het een populaire fiets is, naar de kwaliteit van elk specifiek onderdeel. Bevat je fiets alle benodigde en gewilde procuten, zoals een slot en fietslichten? Al deze punten bepalen de waarde van je oude fiets. Ben je niet tevreden met de korting die een fietsenwinkel je wilt geven? Dan kun je het altijd nog proberen bij een paar andere fietsenwinkels. Ben je hier ook niet tevreden mee, dan kun je alsnog besluiten om zelf je fiets te verkopen.

Marktplaats

De manier om zelf je oude fiets te verkopen is door je fiets op marktplaats te zetten. Zeker als je er een paar foto’s bij zet heb je al binnen een dag meerdere reacties van eventuele kopers. Bepaal vooraf al een prijs en probeer hem in het begin voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Krijg je hier geen reacties op, dan kun je altijd nog de prijs omlaag schroeven. Geef eventuele kopers de gelegenheid om je fiets te bekijken en uit te testen, op deze manier kunnen de eventuele kopers kijken of je fiets over een goede kwaliteit beschikt.

Tweedehands fietsenwinkel

Je kunt je oude fiets ook naar een tweedehands fietsenwinkel brengen. Je kunt vragen of zij je fiets willen kopen voor een bepaalde prijs. De fietsenwinkel koopt op deze manier fietsen en probeert ze voor nog meer geld te verkopen. Of ze knappen de oude fietsen eerst op, waardoor ze meer geld waard worden.

Laat je fiets niet wegroesten

Zoals je dus al hebt kunnen zien, er zijn genoeg manieren waarop je geld kunt verdienen aan je oude fiets. Laat hem dus niet wegroesten op het station bijvoorbeeld. Ten eerste is dit natuurlijk zonde voor je portemonnee en ten tweede staan er al zoveel ongebruikte fietsen in Nederland, waardoor mensen die echt fietsen hun fiets niet meer kwijt kunnen.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl