Goedkope fietsen

Goedkope fietsen

Er zijn in Nederland meer fietsen dan er inwoners zijn. Kortom, we zijn fietsfanaten hier in Nederland. Iedereen heeft wel een fiets, en veel hebben er zelfs meer dan 1.

Misschien heb jij er wel 1 om mee naar de kroeg te gaan en gebruik je je splinternieuwe fiets alleen als je in het weekend mooie stukken wilt fietsen. Fietsen zijn dus een geliefd vervoersmiddel in Nederland.

Het is dan ook ook logisch dat je niet al te veel voor een nieuwe fiets wilt betalen. Zeker niet als je er elke dag mee naar het station fietst en de kans wel eens aanwezig kan zijn dat je fiets gestolen wordt.

Omafiets

Wil je een nieuwe fiets hebben, maar wil je wel dat deze goedkoop is, dan kun je het beste op zoek gaan naar een goedkope omafiets. Een omafiets is een relatief eenvoudige fiets. Er zitten vaak geen versnellingen aan de fiets, het heeft zo’n standaard die om het wiel heen gaat en die je dus naar achter moet klappen, waardoor je achterwiel als het ware in de lucht komt te staan. Verder bevat het wel alle nodige onderdelen, zoals een bel en een fietsslot (en natuurlijk ook een frame en 2 wielen, maar dat is nogal voor de handliggend natuurlijk).

Een eenvoudige standaard omafiets kun je vinden van 100 tot 150 euro. Wil je een nog goedkopere fiets, dan kun je beter kijken voor een tweedehandsfiets.

Tweedehands fietsen

Als je een goedekope fiets zoekt, kun je het beste een tweedehandsfiets kopen. Het ligt er natuurlijk aan waarvoor je de fiets precies wilt gaan gebruiken, maar voor standaardritjes zoals een bezoek aan de supermarkt of de kroeg is een tweedehands fiets een prima keuze.

Een tweedehands fiets kun je bijna overal vinden. Je kunt naar een fietsenwinkel in de buurt gaan, hier hebben ze vaak ook een ruimte staan vol met tweedehandsfietsen in alle soorten en maten. Omafietsen, herenfietsen, wielrenfietsen, noem het maar op. Op elke fiets staat aangegeven wat de prijs is, dus dan kun je een beetje vergelijken in soorten fietsen en de prijzen die je ervoor betaald. Je kunt natuurlijk ook nog altijd proberen om er wat geld van af te snoepen.

Marktplaats

Voor een tweedehandsfiets kun je natuurlijk ook op marktplaats kijken. Geef aan dat je een fiets zoekt (eventueel nog wat voor soort fiets), geef aan waar je woont en in wat voor straal kilometers je wilt zoeken naar een tweedehands fiets. Nu zie je het aanbod van mensen die hun fiets te koop hebben gezet. Vind je de fiets die je graag wilt kopen, bel dan met de verkoper en maak een afspraak.

Testrijden

Een tweedehandsfiets kan dan wel goedkoop zijn, de meeste fietsen kun je al van 50 euro kopen, maar een testrit is wel aan te rijden. Als je even een rondje rijd op de fiets kun je voelen of de fiets normaal rijd, zodat je weet dat je geen fiets koopt waar je veel onderhoud aan zult hebben.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl