Goedkoopste omafiets

Goedkoopste omafiets

De omafiets heeft zijn naam natuurlijk te danken aan het feit dat veel omaatjes vroeger en nu met deze fietsen aan het fietsen waren. Een omafiets kenmerkt zich met name door de standaard die je naar achteren kunt klappen. Tegenwoordig hebben alle normale stadsfietsen een andere standaard, eentje die je uit klapt aan de zijkant van de fiets waardoor je fiets enigszins schuint komt te staan. Bij de omafiets zweeft het achterwiel in de lucht.

Verder heeft de omafiets een terugtraprem en geen versnellingen. Een ouderwetse omafiets is natuurlijk zwart van kleur, maar tegenwoordig kun je omafietsen in alle kleuren krijgen die je je maar kunt bedenken.

En de echte ouderwetse omafiets heeft ook nog een ouderwets vrouwen zadel, maar die zie je tegenwoordig bijna niet meer. Zo’n zadel is ovaalvormig, wat op zich een betere pasvorm heeft dan de zadels van tegenwoordig.

Tweedehands

De makkelijkste manier om een hele goedkope omafiets te kopen is natuurlijk tweedehands. Je kunt langs een fietsenwinkel gaan waar ze ook tweedehands fietsen verkopen en kijken of ze hier ook omafietsen te koop hebben staan. Deze fietsen zijn natuurlijk een stuk goedkoper dan dat je een nieuwe omafiets in de winkel koopt.

Tweedehands op internet

Naar een fietsenwinkel gaan om te kijken of ze een tweedehands fietsenwinkel te koop hebben is misschien wel de makkelijkste manier, maar een tweedehands omafiets kopen op internet is nog goedkoper. Op deze manier koop je hem namelijk direct van de eigenaar. Een fietsenwinkel moet natuurlijk ook geld verdienen, waardoor een tweedehands fiets via een fietsenwinkel toch altijd iets duurder uit zal vallen dan kopen via een particulier. Het grootste aanbod op internet kun je natuurlijk vinden op marktplaats.

De fietsenwinkel

Wil je een nieuwe omafiets kopen, omdat je zeker wilt weten dat je er lang mee kan doen, dan kun je natuurlijk ook een nieuwe fiets kopen in de fietsenwinkel. Voor een standaard omafiets ben je al snel 140 euro kwijt. Wil je een wat specialere omafiets dan ben je al snel wat meer geld kwijt. Een nieuwe omafiets hoeft dus ook niet al te duur te zijn.

Gratis afhalen

Een fiets hoeft je in principe niks te kosten. Er zijn ook manieren om een fiets gratis af te kunnen halen. Bijvoorbeeld door op de site te kijken gratisaftehalen.nl of door in gesprek te komen met de buurvrouw die net een nieuwe fiets heeft gekocht en geen ruimte meer heeft in de schuur. Bij een gratis fiets moet je natuurlijk niet een al te grote kwaliteit verwachten. Maar voor iemand die de fiets alleen gebruikt om 5 minuten naar de stad of de supermarkt te fietsen, is bijna elke fiets wel goed genoeg. Zoek je dus geen fiets om lange fietstochten mee te maken, dan is een gratis omafiets natuurlijk de goedkoopste optie voor je, omdat je hier helemaal geen geld aan kwijt bent.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl