Fietsen als beste getest

Fietsen als beste getest

Een fiets kopen is tegenwoordig niet meer iets wat je zomaar doet. Een fiets is tegenwooridg een hele investering, dus als je een fiets koopt wil je er wel zeker van zijn dat je een goede aankoop hebt gedaan.

Gelukkig zijn er meerdere onderzoeken en tests gedaan naar verschillende soorten fietsen. Tijdens zo’n test worden fietsen op verschillende punten beoordeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan comfort, design en techniek.

Op basis van alle onderdelen en punten waarop beoordeeld wordt, worden de fietsen beoordeeld en komt er uiteindelijk een eindscore voor de fiets.

Soort fiets

Als er fietsen door een magazine of door een fietsenwinkel beoordeeld worden wordt dit meestal per soort fiets gedaan. Een mountainbike zal bijvoorbeeld niet vergeleken worden met een stadsfiets, simpelweg omdat deze fietsen voor andere doeleinden gebruikt worden en dus niet met elkaar te vergelijken zijn. Dit zou een beetje appels met peren vergelijken zijn. Een mountainbike zal bijvoorbeeld beoordeeld worden op de veerkracht, terwijl een stadfiets meer op gebruiksgemak beoordeeld zal worden.

Prijs vs kwaliteit

Als fietsen beoordeeld worden wordt er natuurlijk ook naar gekeken naar de prijs van een fiets. Van een fiets waar je 1000 euro voor moet betalen mag je natuurlijk meer kwaliteit verwachten dan van een fiets welke je kan kopen voor 200 euro. De prijs en de kwaliteit worden dus met elkaar vergeleken en op basis hiervan wordt gekeken of de kwaliteit overeenstemt met de prijs die je voor de fiets moet betalen.

Zelf testen

Je kunt natuurlijk op internet op zoek gaan naar welke omafiets als beste getest is, of welke stadsfiets je het beste kunt kopen, maar je kunt natuurlijk het beste zelf testen. Zo’n fietsentest is natuurlijk heel algemeen en weet natuurlijk niet wat jij zoekt in een fiets. Misschien wil je een hele degelijke fiets hebben, zodat je weet dat het een goede investering is, maar wil je ondertussen ook dat het een hele unieke ludieke fiets is, dan zul je zo’n soort fiets waarschijnlijk niet in zo’n test vinden.

Wat is goede kwaliteit

Over smaak valt niet te twisten, maar voor de kwaliteit van een fiets zijn toch wel wat standaard kwalificaties. Zo moet een fiets van een goed materiaal zijn en goed afgewerkt, zodat een fiets niet snel zal gaan roesten. De banden moeten een goed profiel hebben, zodat je niet bij een beetje gladheid meteen uit zult glijden op de fiets. Een versnelling moet goed werken, het moet niet zo zijn dat je om de haverklap je ketting er vanaf valt. Zo kun je naar elk onderdeel van de fiets kijken om te weten te komen of de fiets een goede kwaliteit heeft. Je moet dus ook altijd een proefrit maken en het liefste ook met andere fietsen. Op deze manier heb je ook vergelijkingsmateriaal en weet je dus welke fiets voor jou als beste uit je test is gekomen.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl